Benvinguts/des al nostre bloc!!! Des d'aquí us farem arribar tot allò que fem i succeeix a l'aula.

Un bloc no és viu si no hi intercanvi, és per això que us animem a participar-hi fent tots els comentaris, suggerències, propostes que creieu oportuns; només cal que cliqueu a la paraula "comentari" (sota els articles) i seleccioneu el perfil: si no teniu compte podeu escriure des d'anònim.

Esperem que en gaudiu força.

Bon curs!

diumenge, 16 de maig de 2021

ELS RATOLINS I LA FLOTABILITAT


A partir d'engegar el tema dels pirates a l'aula, i, casualment, trobar-nos a la classe de terra viva unes safates amb aigua i diferents objectes divendres passat, els ratolins van començar a fer-se preguntes relacionades amb la flotabilitat o no de diferents objectes. 
Hem volgut fer un petit experiment a l'aula per tal  d'esbrinar quins materials suren i quins no.

MATERIALS:
- Una capsa transparent i gran amb aigua. 
- Diferents objectes o joguines que es puguin mullar i no es desfacin
a l’aigua: tap de suro, botó, tap gran, clip, llapis de fusta, bola de plastilina mitjana i bola petita, plastilina amb forma de plat, un playmobil, unes tisores...
COM HO HEM FET
En un primer moment hem fet  les nostres hipòtesis sobre si cadascun d'aquests objectes suraria o s'enfonsaria. Moltes vegades les nostres opinions han coincidit, però els nostres coneixements previs tan diferents han fet que alguns ratolins tinguessin explicacions més justificades que d'altres i ha estat molt interessant! 
- Després hem observat què passava amb cada objecte al ficar-lo a l'aigua, esperant- nos una mica. Ens han sorgit algunes inquietuds :
-I si ho tires més fort, perquè es quedi al fons?
-I si li dones la volta al tap?
Definitivament, basant-nos en l'observació i l'experimentació hem despertat la nostra curiositat i pensament i hem gaudit molt! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada